Фумінорі Цучіко, 75-річний японський волонтер, який з початком повномасштабного вторгнення приїхав до України, щоб допомагати харків'янам, анонсував відкриття нового безкоштовного кафе в Харкові. Про це він повідомив на своїй сторінці в Instagram.

Заклад під назвою "Фумі-кафе" стане ще одним волонтерським проєктом Цучіко, спрямованим на підтримку місцевих.

Де відкриється новий заклад, поки що невідомо, але Фумінорі анонсував, що до початку наступного навчального року має запрацювати ще й дитяча бібліотека.

Фумінорі Цучіко, вийшовши на пенсію, вирішив подорожувати світом. Новина про війну РФ проти України застала його в Польщі. Японський пенсіонер вирушив до Харкова. Під час активних бойових дій Фумінорі жив разом з харків'янами в метро. Він закуповував та роздавав продуктові набори, а також розважав дітей.

Згодом волонтер вирішив продати свій будинок в Японії та переїхати на Салтівку в Харкові. За допомогою благодійників з Японії та України він відкрив волонтерське кафе - "FuMi Caffe", де безкоштовно годує місцевих мешканців гарячими обідами. Кафе розташоване неподалік від станції метро "Героїв праці".

Ще одну добру справу волонтер зробив перед новим 2024 роком - став Святим Миколаєм для дітей та роздав їм подарунки.

Фумінорі Цучіко зізнається, що йому подобається все в Харкові, особливо добрі люди. Він планує залишитися тут назавжди, щоб продовжувати допомагати харків'янам.