Харків отримає енергоустановку Deutz від групи «Нафтогаз». Про це повідомили в міськраді. Установка може виробляти електричну і теплову енергію.

Голова групи «Нафтогаз» Олексій Чернишов повідомив, що установку було побудовано 2007 року, але вона не використовувалася. Це обладнання може допомогти прифронтовому місту-мільйоннику забезпечити жителів і теплом, і електроенергією.

Мер Харкова Ігор Терехов заявляв, що встановлення когенераційного обладнання та блочно-модульних котелень - це один із кроків у підготовці до наступного опалювального сезону. Використання таких установок сприятиме децентралізації системи теплопостачання, забезпечить енергобезпеку та енергоефективність. Про те, що таке когенераційна установка і як вона працює, - читайте тут.

Опалювальна та енергетична інфраструктура Харкова значно постраждала від російських обстрілів. Зокрема, керівництво ТЕЦ-5 заявило про знищення станції та неможливість генерувати теплову енергію. На відновлення знадобляться роки.

Терехов заявляв, що на Харків чекає важкий опалювальний сезон. У місті планують переробити всю систему теплопостачання, а також енерго- і водопостачання. 

Як Харків зможе пройти наступний опалювальний сезон і що буде з опаленням у місті - у нашому матеріалі.