Селище під Харковом затоплювали каналізаційні стоки. Сигнал про тривожну екологічну ситуацію надійшов із селища Високий.

До Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області звернувся місцевий мешканець, який поскаржився на забруднення території селища каналізаційними стічними водами.

Фахівці Держпродспоживслужби провели перевірку та встановили, що викладені у зверненні факти підтвердилися: каналізаційні господарсько-побутові стоки від житлових будинків на вул. Франка у Високому стікають у вигрібні ями. Зафіксовано проникнення каналізаційних стоків із вигрібних ям на поверхню ґрунту, у повітрі відчувався специфічний запах каналізаційних стоків.

До Височанської селищної ради було направлено звернення з вимогою усунути порушень санітарного законодавства, очистити вигрібні ями та надалі не допускати забруднення навколишнього середовища каналізаційними стоками. Місцева влада була попереджена, що невиконання чи несвоєчасне виконання припису тягне за собою відповідальність відповідно до законодавства України.

У жовтні 2022 року Височанська селищна рада організувала очищення вигрібів біля житлових багатоквартирних будинків на вулиці Франка.