Росіяни активізували штурми в напрямку Куп'янська. Про це повідомляє Генштаб у денному зведенні від 5 червня.

Зокрема протягом доби армія РФ сім разів атакувала позиції українських підрозділів неподалік Синьківки, Степової Новоселівки та Стельмахівки. У напрямку Чернещини та Дружелюбівки наразі тривають бої. Крім того, противник завдав авіаудар КАБом у районы села Нове.

На Куп'янському напрямоку ситуація загострилася ще в середині літа 2023 року. Росіяни постійно намагаються іти вперед, але безуспішно. Також російські війська постійно обстрілюють населені пункти громади, намагаючись завдати максимальної шкоди критичній інфраструктурі.

На Харківському напрямку ворог продовжує завдавати авіаударів по українських містах і селах з території РФ, з напрямку Шебекіного. Так, сьогодні росіяни зі свого повітряного простору скинули вже п’ять керованих авіаційних бомб у район Охрімівки та одну – на Вовчанськ. Також вони били некерованими авіаракетами по Ветеринарному.

У зведенні Генштабу на 10.30 повідомлялося, що біля Вовчанська тривав 10-годинний бій. За інформацією на 14.00 у районі Вовчанська тривають три боєзіткнення.

Також ЗСУ відбили дві атаки росіян у бік Липців.