56-річна мешканка Харківської області організовувала акції на підтримку РФ під час окупації. Про це повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

На початку серпня 2022 року жінка підписала трудовий договір з головою окупаційної "Временной гражданской администрации Купянского района Харьковской области" і отримала незаконну посаду "виконуючої обов’язки спеціаліста територіального управління (Дворічанського) відділу культури, молоді і спорту".

Крім організації масових заходів на підтримку РФ, жінка займалась матеріально-побутовим забезпеченням відділу і здійснювала облік літератури українського видавництва. У прокуратурі додали, що книжки планували утилізувати. За співпрацю з РФ жінка отримувала заробітну плату в російських рублях.

Після визволення Харківської області співробітники СБУ встановили місцезнаходження жінки і оголосили їй підозру за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Підозрюваній загрожує позбавлення права обіймати певні посади на строк від 10 до 15 років.