Відділ освіти, молоді та спорту Золочівської селищної ради оголосив тендер у системі “Prozorro” на ремонт будівлі Писарівської гімназії, яка знаходиться за 10 км від кордону з РФ. На ремонт підвальних приміщень школи, які можуть використовуватися як укриття, хочуть витратити 16 мільйонів гривень, пише "Харківський антикорупційний центр".

Писарівка -  село в Золочівській громаді Богодухівського району, розташоване недалеко від українсько-російського кордону. До початку повномасштабного вторгнення в селі мешкало 826 осіб, в усьому Писарівському старостинському окрузі - менше ніж 1500 жителів. У Писарівській гімназії навчалося 70 дітей.

Згідно з технічною специфікацією, передбачено виконання 253 видів робіт. Компанія-підрядник буде відповідальна за демонтаж, земляні роботи, роботу з монолітними конструкціями (укладання покриття з рулонних матеріалів), фундаментами, стінами, плитами та сходами. Крім того, буде проведено ремонт даху, включаючи встановлення тепло- та звукоізоляції, влаштування цементної вирівнювальної стяжки та армування.

У підвалі будуть встановлені нові двері, пофарбована підлога, а також облаштовані системи господарсько-питного водопроводу, гарячого водопостачання, опалення, каналізації, вентиляції та освітлення. Для людей з обмеженими можливостями буде встановлено спеціальний підйомник. Окрім того, буде облаштовано майданчик для розміщення дизельних генераторів.

Аукціон заплановано на 5 червня, ремонт мають виконати до 31 грудня 2024 року.

31 травня голова Золочівської громади Віктор Коваленко повідомив про підготовку примусової евакуації дітей із деяких прикордонних населених пунктів  через небезпеку. Зокрема, йшлося про села Олександрівка, Тимофіївка, Возрожденівське. Відстань від села Возрожденівське до Писарівки - 8 км.

Крім того, Коваленко не виключає, що російська армія може почати наступ на Золочівському напрямку. Про загрозу наступу на Золочівщині минулого тижня говорив і начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов: за його словами, росіяни розглядають цей напрямок як перспективний, оскільки для стримування можливого наступу Україні доведеться залучити велику кількість військ.