МВС виступить з ініціативою поновлення роботи витверезників Міністерство внутрішніх справ виступить з ініціативою поновлення роботи витверезників. Про це 23 лютого під час відеоконференції розповів заступник міністра внутрішніх справ Василь Фарінник.

"Ми обговорювали це питання на колегії і дійшли висновку, що його треба вивчити. Питання остаточно не вирішене", - заявив В.Фарінник. За словами першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Черних, після ліквідації витверезників їх функції не були передані жодній іншій установі, і зараз треба вирішити, кому їх делегувати - міліції або органам охорони здоров'я.

"У Фінляндії, наприклад, витверезники є, хоча п'ють там набагато менше, ніж у нас. У мене немає точних цифр про те, скільки людей, замерзлих насмерть під час морозів, перебували в стані алкогольного сп'яніння, але якщо я скажу, що їх було не менше трьох чвертей усіх замерзлих, то я, напевно, не помилюся", - заявив С.Черних.

"Коли раніше ми доставляли п'яного до витверезника - це була все-таки профілактика правопорушення, щоб людина не вчинила злочину в такому вигляді і не стала його жертвою. Якщо наші люди п'ють і пити не вміють, а потім стають або жертвами, або злочинцями, то ми повинні визнати, що проблема існує", - заявив В.Фарінник.

Довідка "SQ". В Україні ліквідували витверезники у 1999 р.