Імпортну лінію з виробництва булочок планується ввести в експлуатацію на Ізюмському хлібозаводі у вересні-жовтні 2010 р. Про це 3 серпня повідомив журналістам директор ТОВ "Хлібозавод "Кулиничі" (Харківський р-н) Володимир Мисик.
За його словами, зараз на заводі працюють бригади наладчиків з Італії та Швейцарії. Будуть випускатися булочки 50 видів з різним наповненням, різної форми з листкового або дріжджового тіста. На заводі вже працює модернізована лінія з виробництва батонів. Обсяг інвестицій у модернізацію Ізюмського хлібозаводу склав 2 млн.євро.
За словами В. Мисика, раніше був модернізований Куп'янський хлібозавод (обсяг інвестицій - 2,5 млн.євро). "Це наша ідея - на базі районних хлібозаводів, які в низці областей країни вже закрилися, створити спеціалізовані підприємства. Жорстка спеціалізація за умови впровадження енергозберігаючого обладнання дозволяє знижувати собівартість виробництва продукції. Заводи будуть випікати 5-6 видів виробів, які будуть продаватися через торговельну мережу корпорації в п'яти областях України. Куп'янський завод спеціалізується з пряників і сушок", - зазначив В. Мисик.
Довідка "SQ". У Харківській області налічується приблизно півтора десятка виробників хлібобулочних виробів. Понад 85% регіонального ринку хліба припадає на частку хлібозаводу "Кулиничі", який має підприємства в області, і хлібозаводу "Салтівський" (Харків).