У Харкові проаналізували ціни на ключові інгредієнти, необхідні для випікання великодніх пасок.

За інформацією Департаменту адміністративних послуг та споживчого ринку, порівняно з періодом перед Великоднем минулого року, продукти бакалійної групи зросли в ціні в середньому на 15%, а курячі яйця - на 35–40%.

Зокрема, ціни такі:

  • пшеничне борошно вищого ґатунку в середньому коштує від 22 до 30 грн за кілограм;
  • цукор — від 27 до 35 грн за кілограм;
  • сухі дріжджі - від 7 до 13 грн за 11 грамів;
  • свіжі дріжджі — від 12 до 18 грн за 100 грамів;
  • ванілін — від 4 до 9 грн за 2 грами.

Ціни на курячі яйця:

  • яйця в упаковці - від 70 до 90 грн за 10 штук;
  • без упаковки — від 55 до 65 грн за 10 штук;
  • на ринках ціни - від 60 до 90 грн за 10 штук.

Великдень цього року відзначається 20 квітня.