Жителі Харківської області заборгували 125 мільйонів гривень за розподіл газу. Про це повідомили у Харківській філії "Газмережі".

Компанія звертається до клієнтів з проханням своєчасно розраховуватися за послуги з розподілу газу та здійснити остаточні платежі по заборгованості. У компанії зазначають, що в умовах бойових дій кожен зроблений споживачами платіж за розподіл газу – це можливість провести відновлення системи, допомогти повернути газ людям, чиї будинки постраждали через агресію РФ, а токож підготувати мережі до зими.

Загалом компанія постачає паливо для 400 тисяч родин Харківської області. Із початку року працівники "Газмережі" локалізували більше 350 аварійних ситуацій, що виникли внаслідок прильотів російських снарядів. У понад 90% випадків робота проведена на постраждалих газових мережах звичайних житлових будинків.

Крім того, триває підготовка мереж до опалювального сезону. Проводяться планові ремонти та обстеження газопроводів. Закупівля технічних матеріалів для відновлювальних та ремонтних робіт потребує значних коштів. Через майже щоденні пошкодження газових артерій області ресурси Харківської філії "Газмережі" є обмеженими.