Ректор харківського вишу працевлаштував в очолюваний ним заклад свою знайому. На роботу жінка не ходила, але отримала сумарно 250 тисяч гривень. Про це повідомили у прокуратурі.

За даними слідства, у листопаді 2019 року тодішній ректор працевлаштував до університету на фіктивну посадузнайому жінку. Вона не мала необхідної кваліфікації, не надала документів про вищу освіту і фактично не виконувала жодних обов'язків. Попри це їй нараховувався трудовий стаж і щомісячно виплачувалася заробітна плата.

Протягом двох років, з листопада 2019-го по 2021 рік, фіктивна співробітниця незаконно отримала майже 250 тисяч гривень. Ексректор звинувачується у підписанні документів на отримання цих коштів, хоча він усвідомлював незаконність цього.

Колишньому посадовцю інкримінують злочини за ч. 3 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Йому загрожує до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.