Правоохоронці викрили харків'янина, який виманював у людей гроші, обіцяючи вивезти з-під обстрілів. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

Встановлено, що раніше судимий 34-річний харків'янин побачив пароль від особистої сторінки своєї знайомої в соцмережі Facebook, запам'ятав його і вирішив використати обліковий запис у власних цілях.

Зайшовши у Facebook, він розмістив від імені знайомої оголошення про перевезення людей із деокупованих територій і місць, де тривають бойові дії, у країни ЄС або безпечні регіони України, хоча не збирався цього робити.

За свої "послуги" шахрай просив від 3000 до 14000 гривень. Коли люди переказували йому гроші - блокував їх і переставав виходити на зв'язок.

Жертвами шахрая стали 8 осіб із Херсонської, Дніпропетровської, Чернігівської та інших областей України. На них харків'янин встиг "заробити" близько 40000 гривень.

Фігуранту повідомлено про підозру в шахрайстві з використанням комп'ютерної техніки, вчиненому повторно (ч. 3 ст. 190 КК України). Йому загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років. Також правоохоронці перевіряють причетність чоловіка до інших епізодів "схеми" та встановлюють усіх потерпілих.