СБУ викрила в Харкові шахрайський кол-центр, який виманював у людей гроші під виглядом торгів на міжнародних фондових біржах. 

Зловмисники створили в Харкові кол-центр, у якому "працювали" 40 операторів. Вони телефонували громадянам і пропонували інвестувати гроші в акції відомих компаній на фондовому ринку.

Для клієнтів шахраї створювали електронні "персональні кабінети", у яких демонстрували постійне "зростання" акцій і пропонували збільшити інвестиції.

Щоб переконати людей вкладати гроші у "фондові проєкти", оператори кол-центру застосовували різноманітні методи психологічного впливу та намагалися маніпулювати довірливими громадянами.

Щомісяця аферисти виманювали в людей десятки тисяч доларів. 

Правоохоронці викрили шахраїв. Під час обшуків у житлових та офісних приміщеннях знайшли банківські картки, комп'ютерну техніку, мобільні телефони та записи з доказами незаконної діяльності.

За даними слідства, до організації незаконної діяльності причетні троє жителів Харкова. Їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Зловмисникам загрожує до 8 років в'язниці.