ЗСУ звільнили ще 50 населених пунктів у Харківській області. Як повідомили у Генеральному штабі, українські сили оборони продовжують наступ на Слобожнщині.

З початку цього тижня на Слобожанському напрямі сталося 78 бойових зіткнень із супротивником. За даними заступника начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова, українські сили оборони звільнили ще 1000 квадратних кілометрів у Харківській області.

Бойові дії у регіоні є продовженням Харківської наступальної операції, яка стартувала 6 вересня. У ході наступу за кілька днів було звільнено міста Ізюм, Вовчанськ, Балаклія, Куп'янськ та ще кілька сотень населених пунктів у Харківській області, які понад півроку перебували під окупацією.

Під контролем російських окупантів наразі залишається не більше 6% території Харківської області. Наприкінці вересня ведуться битви за повне визволення регіону. 27 вересня надійшло повідомлення про звільнення селища Куп'янськ-Вузлове. 29 вересня у Борівській селищній раді повідомили про запеклі бої в районі Борової.