В районі Борової йдуть жорстокі бої. Про це повідомили в селищній раді.

Борова, а також села на північ і схід від центру громади все ще залишаються в окупації.

"На території громади ведуться активні бойові дії. ЗСУ витісняють противника, але звільнені території потерпають від ворожих обстрілів. За даними аеророзвідки, велике скупчення військової техніки, артилерії і ворожої сили противника спостерігається в селищі Першотравневе і в селі Чернещина", - йдеться в повідомленні.

Російські військові днями підірвали мости через річку Борова в однойменному селищі, вибухом вибило вікна в сусідніх будинках. Вибухом мостів росіяни, очевидно, намагаються уповільнити триваючий контрнаступ ЗСУ, який почався на початку вересня і в ході якого було звільнено понад 400 населених пунктів на Ізюмському напрямку і на півночі області.

Росіянам вдалося закріпитися на східному березі Оскола. На думку австрійського військового аналітика Тома Купера, через опір росіян ЗСУ не змогли підтягнути достатньо сил, щоб вчасно вдарити Першій Гвардійській танковій армії РФ в спину, тому їй в основному вдалося втекти на східний берег річки Оскол. Однак втрати при цьому відступі призвели до розвалу армії. Маса військ просто бігла на північ до російського кордону.

ЗСУ продовжують просуватися, створивши плацдарми на лівому березі річки, а буквально днями звільнили стратегічно важливий населений пункт - Куп'янськ-Вузловий, який знаходиться якраз на східному березі Оскола. Селище було окуповане з початку війни, воно пов'язане залізничним сполученням зі станціями Харків, Святогірськ, Попасна, Куп'янськ-Південний і з російськими Валуйками і Бєлгородом. Окупанти використовували залізничну інфраструктуру Куп'янська-Вузлового для перекидання своїх сил з Бєлгородської області. Тепер вони позбавлені такої логістичної можливості, а у ЗСУ відкриті перспективи для повного звільнення Харківської області на східному березі Оскола і просування до Луганщини.