Директор Інституту Бокаріуса Сергій Тюлєнєв спростував наявність у нього російського паспорту на своїй FB-сторінці.

Сергій Тюлєнєв зазначає, що його сплутали з тезкою - громадянином РФ.

Днями на сторінках соцмереж було поширено копію витягу російської компанії, створеної у 1992 році в місті Бердянськ Запорізької області. Разом з документами опубліковані й фотографії Тюлєнєва. Це начебто підтверджує наявність у нього російського паспорта та громадянства.

Щоб зняти з себе підозри Тюлєнєв звернувся до Мінестерства юстиції та СБУ з проханням перевірити його «громадянства інших країн». Результати перевірки пообіцяв оприлюднити у своїх соцмережах.

Ще одним аргументом про неправдиву інформацію у соцмережах є те, що на момент створення компанії директору Інституту Бокаріуса було 16 років: «…я вчився у середній школі...», - зазначив він.

Сергій Тюлєнєв народився у 1976 році. У 1993 року вступив в Одеській Інститут сухопутних військ. Кандидат економічних наук,  має три вищі освіти: військову, економічну та юридичну. 

З 1997 року офіцер Військово-морських Сил України. 

У 2014 році разом із сім’єю залишив територію тимчасово окупованого Криму. Працював на керівних посадах в центральних органах виконавчої влади, з 2017 року — у складі Міністерства юстиції України: Директор Генеральної дирекції Державної кримінально-виконавчої служби України, директор Науково-дослідного центру судової експертизи з питань інтелектуальної власності Міністерства юстиції України. 

З 29 червня 2023 року — в.о. Директора Національного наукового центру «Інститут судових експертиз ім. Засл. проф. М.С. Бокаріуса».