Армія РФ намагалася піти на штурм у Дергачівському районі, але була відкинута. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ від 27 серпня.

"Ворог штурмовими діями намагався просунутися у напрямку Дементіївки (Дергачівський район), успіху не мав, відійшов", - йдеться у повідомленні.

Біля Гусарівки було задіяно російську авіацію.

За інформацією Генштабу, на Харківському напрямку війська РФ обстрілювали зі ствольної та реактивної артилерії об'єкти цивільної інфраструктури в районах населених пунктів Світличне, Перемога, Протопопівка, Дементіївка, Петрівка, Черкаські Тишки, Одноробівка, Замулівка й Циркуни.

На Слов'янському напрямку противник задіяв ствольну артилерію та РСЗВ для обстрілів районів Долини, Дубровного та Краснопілля. Провів повітряну розвідку поблизу Нової Дмитрівки. З метою порушення системи навігаційного забезпечення Сил оборони розгорнув комплекс радіоелектронної боротьби.

Раніше окупанти вели штурмові дії в районах населених пунктів Уди, Петрівки та Гусарівки. Українські воїни завдали загарбникам значних втрат і змусили тікати назад.