Пішов із життя відомий харківський вчений, професор кафедри безпеки інформаційних систем та технологій факультету комп'ютерних наук Каразинського університету Віктор Долгов. Про це повідомили у виші.

Віктор Іванович Долгов народився 21 листопада 1938 року. 1961 року він закінчив з відзнакою Харківське вище авіаційно-інженерне військове училище за спеціальністю «Спеціальні системи радіоуправління та контролю», а 1966 року – вечірнє відділення Харківського державного університету (зараз – Харківський національний університет імені В. М. Каразіна) за спеціальністю « Математика».

З 1961 року Віктор Іванович працював у Харківському вищому військовому командно-інженерному училищі (зараз Харківський університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба), там же 1972 року закінчив докторантуру.

З 1991 року працював професором кафедри №42 Харківського військового університету. Пізніше викладав у Харківському державному технічному університеті радіоелектроніки. З 2014 р. та до останніх днів Віктор Іванович Долгов працював у Харківському національному університеті імені В. Н. Каразіна професором кафедри безпеки інформаційних систем та технологій, викладав курс «Криптографічні методи у кібербезпеці».

Він є автором 6 підручників та монографій, понад 200 статей, понад 80 винаходів та патентів. Віктор Долгов пішов із життя після довгої боротьби із хворобою.

"Висловлюємо глибокі співчуття рідним та близьким Віктора Івановича, щиро поділяємо гіркоту втрати. Світла пам'ять про нього назавжди залишиться у серцях усіх вихованців та колег", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше у Харкові помер професор, доктор фізико-математичних наук Інституту радіофізики та електроніки ім. Усікова НАН України Юрій Сіренко.