Прокуратура розслідує можливе побиття людини співробітниками Слобідського районного територіального центру комплектування 25 жовтня в Харкові. Про це повідомила Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

"Об'єктив" пише, що, ймовірно, йдеться про ситуацію, відеозапис якої було опубліковано в соцмережі. Записи ефіру розлетілися Telegram-каналами. 

Користувачі соцмереж припустили, що чоловік за документами значився як загиблий.

На відео чоловік, імовірно, показує свої облікові документи і запитує: "Як може труп прийти в ТЦК?"

Люди у військовій формі кажуть, що чоловікові слід звернутися до військкомату і виправити документи.

Потерпілий заявив, що його забризкали газом із балончика.

На іншому відео чоловік з'являється вже з, імовірно, побитим обличчям. Його просять вимкнути камеру, після цього ефір зупиняється.

У прокуратурі повідомили, що триває розслідування за фактом "можливих хуліганських дій з боку посадових осіб Слобідського РТЦК і СП Харкова, які під час зупинки транспортних засобів і перевірки військово-облікових документів, з особливою зухвалістю, завдали тілесних ушкоджень громадянину".

Встановлено коло причетних осіб. Їм інкримінується хуліганство за ч. 1 ст. 296 КК України. Ця стаття передбачає покарання у вигляді штрафу від від 17 000 до 34 000 грн або нагляд на строк до п'яти років, або обмеження волі на той самий строк.