У Харківській області завершується підготовка до опалювального сезону. Житлово-комунальне господарство та об'єкти соціальної сфери готові на 90%, повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов.

Зокрема, теплова інфраструктура підготовлена майже на 90%, водопровідно-каналізаційна - майже на 86%. Готовність житлового фонду становить близько 93%, а об'єктів соціальної сфери - 90%.

Олег Синєгубов зазначив, що з наближенням зими зростають ризики нових ударів РФ по об'єктах енергетичної інфраструктури. Тому паралельно з підготовкою до опалювального сезону тривають роботи з організації захисту таких об'єктів від можливого ураження.

Мер Харкова Ігор Терехов в ефірі національного телемарафону заявляв, що в місті опалювальний сезон розпочнеться вчасно. Він також визнав, що виклики воєнного часу для опалювальної системи міста залишаються, і висловив упевненість, що з ними вдасться впоратися.

Минулий опалювальний сезон був найважчим в історії Харкова; через російські ракетні удари по інфраструктурі систему опалення перезапускали кілька разів.

Тарифи на опалення і гарячу воду в новому опалювальному сезоні не зміняться, оскільки Кабмін заборонив підвищувати ціни на тепло і розподіл газу до закінчення воєнного стану і протягом 6 місяців після його скасування.

Таким чином, для харків'ян діятимуть такі тарифи:

  • гаряча вода у квартирах, де є рушникосушка, - 93,22 грн./куб.м (з ПДВ);
  • гаряча вода за відсутності рушникосушок - 86,32 грн./куб.м (з ПДВ)
  • опалення у квартирах з приладами обліку - 1539,50 грн. за 1 Гкал (з ПДВ);
  • опалення у квартирах без приладів обліку - 39,38 грн./кв.м (з ПДВ).