«Укрзалізниця» сьогодні, 23 листопада, запустила поїзд-кухню (Food Train) з Києва до Харкова та Ізюма. Це соціальний проект, реалізований за допомогою Фонда Говарда Баффета. Його мета – подяка військовим, рятівникам, поліцейським, медикам, залізничникам та всім, хто допомагає прифронтовому регіону.
У потязі готують запечену індичку, картоплю та гарбузовий пиріг. Волонтери передадуть цю їжу мешканцям прифронтових міст.
Баффет зазначив, що планує у грудні зробити заїзд на Food Train та запропонувати їжу всім українцям уздовж лінії фронту. Найближчим часом потяг буде на постійному чергуванні в найскладніших прифронтових районах України, де ситуація з теплом та їжею є набільш складною.
Такий потяг здатен працювати повністю автономно 5-7 діб і виготовляти понад 10 тисяч порцій їжі на день. Для приготування такої кількості порцій потрібні 14 кухарів та 7 залізничників, щоб підтримувати операційну діяльність поїзда.
Поїзд складається з 6 вагонів:
- генераторного: має потужність до 400 кВт та власну заправну станцію;
- вагона-холодильника;
- двох вагонів із холодною та гарячою кухнею;
- вагона для персоналу поїзда і кухарів;
- багажного вагона на 27 тис. л води з фільтраційною та насосною станціями.