Як живе під постійними обстрілами село Грушуваха на лінії фронту на Харківщині, розповів заступник мера Ізюма Володимир Мацокін.

"У Грушувасі залишилося лише 12 сімей, жодної вцілілої вулиці, щодня може прилітати до 40 разів", - розповів Мацокін, який побував у прифронтовому селі днями.

За його словами, серед тих, хто залишився тут жити під нескінченним ворожим вогнем, - чоловік похилого віку, єдиний на всю вулицю.

"Живе в літній кухні, будинок розбитий. Бачите понівечену березу? Того дня його онук отримав тяжку травму голови. Онук - у Львові. Староста приніс звістку, що онука прооперували, прийшов до тями. Дід плакав і благав про подробиці", - поділився заступника мера Ізюма.

Він розповів і про старосту села Олександра Маслова, будинок якого знищили росіяни.

"Знає кожного, допомагає всім, - зазначив Мацокін. - Такий справжній, від нього черпаєш впевненість. Його хата згоріла, прилетіла касета. Залишився попіл і собака Багіра".

Зазначимо, що село Грушеваха Ізюмського району регулярно звучить у зведеннях Генштабу ЗСУ. Населений пункт жорстоко обстрілюють російські військові.