Російські солдати мародерували у Циркунах та знімали це на відео. Як повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов, мародерів видав Google.

За його словами, нещодавно фото чоловіків у російській формі почали з'являтися у Google сховище мешканки Циркунів, вона передала їх у поліцію та написала заяву.

"У Google фото почали з'являтися фото та відео невідомих чоловіків у військовій формі, які пиячили та розважалися на території її будинку (вона в цей час була за кордоном). У Циркунах, коли селище було в окупації, жили рашисти, і деякі з них заселилися у будинок потерпілої", - написав Болвінов.

Окупанти виламали двері до будинку. Винесли звідти жіночий та чоловічий одяг, спідню білизну, техніку та пральну машину.

"Свої фото рашисти робили на викрадену техніку. А мізків відключити хмарне сховище не вистачило. Більшість цих рашистів уже встановлено", - зазначив поліцейський.

За інформацією поліції, окупанти, що знаходилися в Циркунах, родом із великих російських міст. Зокрема, це Москва, Курськ та Нижній Новгород.

Нагадаємо, Циркуни (передмістя Харкова) були під окупацією протягом 72 днів. Інофрмація про звільнення села Збройними Силами України з'явилась 7 травня.

За інформацією Циркунівського сільського голови Миколи Сикаленка, окупанти вважали, що село Циркуни – це місто.