Харківська область отримала потужні генератори від Міжнародного комітету Червоного Хреста, їх передадуть до лікарень регіону. "Слобідський край" з посиланням на голову Харківської обласної військової адміністрації Олега Синегубова повідомив, що до регіону було доставлено 18 генераторів.

Перша партія з 10-ти агрегатів прибула ще у листопаді, друга з 8-ми – минулого тижня.

Кожен такий генератор може забезпечити потреби електропостачання великої лікарні. Губернатор заявив, що саме таке обладнання потужністю 150 кВт допоможе вирішити проблеми, пов'язані з відключенням світла через пошкодження внаслідок російських обстрілів.

Ще 8 таких генераторів від Червоного Хреста надійдуть до регіону днями.

Центральні районні лікарні області оснащені приладами малої та великої потужності – від 5 кВт до 150 кВт. Амбулаторії та фельдшерсько-акушерські пункти обладнані генераторами малої потужності – 5-10 кВт. Потреба в таких агрегатах залишається лише в деяких громадах: Вовчанській, Дворічанській, Борівській та Куп'янській.

У “Харківобленерго” повідомляли, що російськими обстрілами у Харківській області виведено з ладу вся генеруючуенергетику. Обладнанням регіону допомагають іноземні партнери. В Україну надійшло 45 силових трансформаторів та 5 електростанцій резервного живлення різної потужності з Азербайджану. Частину цього обладнання направлять на Харківщину.