У Вільхівській громаді встановили модульні будиночки для людей, які залишилися без житла. Спеціаліст відділу із загальних та кадрових питань Вільхівської сільради Юлія Велітченко розповіла, що загалом громада отримала 70 модульних легкозбірних будинків, пише "Слобідський край".

Вільхівська громада Харківського району межує з Харковом і розташована на сході від обласного центру. До війни в громаді проживало близько 10 тис. осіб. Громада значно постраждала за час війни: тут пошкоджено або зруйновано 2 100 будинків.

Модульні будинки призначені для мешканців громади та ВПО, які втратили власне житло і не мають альтернативного. Із 70 модульних будинків 14 уже встановлено. Один модульний будинок розрахований на проживання п'яти осіб. Людям видаються ліжка, матраци, подушки, ковдри, постільна білизна, обігрівачі, лампи, подовжувачі та обладнання для утеплення.

Щоб отримати такий будинок, людина має звернутися до сільської ради із заявою. Також необхідно надати паспорт, код, довідку ВПО за наявності.
Після подачі заяви з людиною укладуть договір і приступлять до встановлення будинку.

Користуватися будинком можна безкоштовно стільки часу, скільки необхідно. Договір може бути розірвано в односторонньому порядку, якщо людина не дотримується умов проживання - наприклад, правил пожежної безпеки.