У російських військ немає шансів зайти в Харків, незважаючи на бойові дії в прикордонних районах області. Про це заявив мер Ігор Терехов у випуску проєкту "Слава+".

"Росіяни не зайдуть у місто. Я впевнений у цьому, тому що кілька разів на день спілкуюся з нашими військовими і бачу, як розгортаються події, розумію реальну військову обстановку", - підкреслив мер.

Також він наголосив, що для Харкова важливо не дати ворогу підійти на відстань, з якої той зможе обстрілювати місто з реактивних систем залпового вогню, як це було 2022 року. Тоді обстрілами в місті було пошкоджено близько 5 тис. будівель, близько 500 з яких не підлягають відновленню. Найбільше постраждала Північна Салтівка.

10 травня російські війська почали наступ на півночі Харківської області. Вони намагаються просунутися в районі Липців і Вовчанська. Харків розташований приблизно за 26 кілометрів від кордону з РФ.

Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні за 20 травня повідомив, що на Харківському напрямку кількість боїв порівняно з попередньою добою знизилася майже вдвічі. Росіяни зробили п'ять спроб прорвати оборону українських військ у районах Стариці, Липців і Вовчанська. Станом на вечір 20 травня бої тривали на трьох ділянках.

За оцінкою Генштабу, ЗСУ контролюють ситуацію. Українські підрозділи в окремих районах провели низку штурмів. Триває зміцнення оборони.

20 травня на Харківському напрямку росіяни втратили 26 осіб убитими і пораненими, а також позбулися 15 одиниць озброєння і військової техніки.