Верховний суд залишив чинним вирок попередньої інстанції Данилу Редіну, якого визнали винним у вбивстві дівчини, - 15 років позбавлення волі. Про це повідомили в прокуратурі.

Прокуратура довела, що в червні 2019 року біля яру на Лисій Горі в Харкові, Редін, якому на той момент було 16 років, на ґрунті особистої неприязні завдав своїй знайомій - 26-річній Яні Криворучко - численні удари по голові. Потім хлопець дістав ніж і завдав ним кілька ударів по різних частинах тіла потерпілої. Від отриманих поранень дівчина померла.

Редін закопав труп у яру на Лисій Горі неподалік від будинку, де проживав. 

З кінця червня 2019 року дівчина вважалася зниклою безвісти. Труп виявили 9 липня біля будинку №42 на вулиці Рельєфній. Потерпілу змогли впізнати за татуюванням на нозі.

У середині серпня 2019-го Редін повідомив у поліцію, що вбив дівчину. Пізніше він почав свою провину заперечувати.

► Червонозаводський районний суд Харкова 26 жовтня 2021 року визнав молодика винним і засудив його до 15-ти років позбавлення волі. Сторона захисту не погодилася з вироком і подала апеляцію: просила зменшити строк позбавлення волі до 12 років. 

► Колегія суддів Полтавського апеляційного суду підтримала позицію прокурорів і постановою від 12 вересня 2023 року залишила в силі рішення суду першої інстанції. Захисник засудженого подав касаційну скаргу, в якій просив скасувати вказані рішення та призначити новий розгляд у суді першої інстанції.

► Верховний Суд відмовив адвокату засудженого в задоволенні касаційної скарги. Рішення першої та апеляційної інстанції залишено без змін.