У харківському метро економитимуть світло, там відключають ескалатори та збільшили інтервал між поїздами. Про це повідомили у міськраді.

Як повідомив сьогодні, 20 жовтня, директор Департаменту інфраструктури Іван Кузнєцов, збільшено інтервал руху поїздів метро (Холодногорсько-Заводська лінія – 11 хвилин, Салтівська та Олексіївська лінії – по 13 хвилин), станції метрополітену будуть освітлені наполовину та частково будуть відключені вентиляційні агрегати, але це не вплине на комфорт пасажирів.

Крім того, на станціях відключили короткі ескалатори та ескалатори на спуск, але продовжують працювати на підйом ескалатори на станціях "Пушкінська" та "Історичний музей". Також збільшено інтервал руху наземного транспорту. Директор департаменту зазначив, що новий графік руху не повинен завдати незручностей харків'янам. Споживання електроенергії скоротять у трамвайних, тролейбусних депо та у КП "Міськелектротранссервіс". Йдеться про освітлення адміністративних будівель, роботу бойлерів, котелень, кількість ремонтних робіт тощо.

Останнім часом РФ прицільно б'є по енергетичних об'єктах України, за даними влади, зруйновано та пошкоджено не менше 30% інфраструктури по всій країні, тому в регіонах запроваджуються обмеження у споживанні електроенергії, мешканців та підприємців закликали до економії – і не лише у пікові години. На даний момент у Харківській області не планують запроваджувати графіки віялових відключень, але харків'ян попередили: відключити світло, щоб знизити навантаження, можуть будь-якої миті. Тому краще запасіться чаєм та кавою в термосах, якщо у вас електроплита, а також зарядіть гаджети та пауербанки – зайвим це точно не буде.