Координати для ударів, сміття та георгіївські стрічки - такі знахідки виявлено у Харківській області на місці перебування армії РФ. Фото опублікувала прес-служба облпрокуратури.

За інформацією правоохоронців, окупанти "облаштувались" у будинках дачних кооперативів у Липцях й на території приватного будинку у Малих Проходах.

"Як завжди, російські солдати залишили по собі сміття, пляшки з-під алкоголю, недопалки та георгіївські стрічки", - зазначили у прокуратурі.

Тікаючи, окупанти залишили й інші докази скоєних ними військових злочинів - "планові цілі" із зазначенням координат, за якими ворожа армія завдавала ударів по Харкову та області. Також правоохоронці знайшли електрошокові кийки. Є серед знахідок і рапорти російських солдатів, які планували на 15 днів виїхати до Мурманська та Білгорода у відпустку.

Цього тижня слідчі знайшли місце, звідки росіяни обстрілювали Харків, Циркуни та Російську Лозову. Там було знайдено понад 400 гільз 122 мм калібру. На місці колишнього російського штабу вилучено відбитки пальців та зразки ДНК росіян.

Щоб військових злочинців було легше шукати та карати у майбутньому, у Харкові збирають базу російських солдатів. Слідче управління створило телеграм-канал, де публікуватиме дані всіх росіян, причетних до звірств на території Харківської області, а також їхні конкретні злочини.