45-річну біженку з Харкова Жанну Руссу знайшли мертвою на горищі будинку в італійському Трієсті. Про це повідомляє італійське видання Trieste Prima.

Жінка жила в Італії понад рік за програмою тимчасового захисту. Разом зі своїми двома дітьми, один з яких неповнолітній, вона займала квартиру благодійної організації Італійський консорціум солідарності (ICS). «Телеграф» повідомляє, що в Україні у жінки залишився чоловік.

Імовірно, біженка страждала від алкоголізму, і тому за нею спостерігала психологічна служба Консорціуму. 

В останні кілька днів жінка не поверталася додому і не повідомляла про себе, пише RaiNews. Вона мала піти на прийом до психолога минулої п'ятниці, але так і не прийшла, повідомляє IL GAZETTINO.

Кілька днів тому ICS повідомила, що Жанна зникла. Її шукали два дні. 17 серпня на підлозі горища багатоквартирного будинку на вулиці Фабіо Северо, 20 знайшли її тіло.

Італійські ЗМІ пишуть, що жінка була в спідній білизні. Поруч із нею було знайдено халат і сумку з розкиданими речами. За відомостями поліції, на тілі немає явних ознак насильства.

Не виключено, що жінка перед своєю смертю була не одна. Поліція розглядає різні версії події: самогубство, вбивство та інші.