Через лісову пожежу мешканців трьох вулиць села Андріївка Ізюмського району евакуюватимуть. Планується переселити приблизно 250 людей, повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

За словами Синєгубова, в області зафіксовано 14 осередків займання у лісових масивах, але найбільш критична ситуація склалася саме в Ізюмському районі. Вогонь стрімко наближається до села Андріївка Донецької громади, цьому сприяють посушлива погода та сильні пориви вітру. Лише за один день площа пожежі збільшилася з 5 до 40 гектарів, що змусило владу прийняти рішення про евакуацію.

Для боротьби з вогнем залучено всі доступні ресурси області: близько 600 рятувальників, в тому числі з сусідніх областей, понад 200 одиниць спецтехніки та пожежні потяги. Однак гасіння ускладнюється тим, що пожежа охопила деокуповану територію, яка густо замінована ворогом.

Ситуація погіршується через постійні обстріли з боку російських окупантів. Так, 17 вересня вони вдарили по Харкову КАБами. Один з ударів прийшовся по лісосмузі, де працювали рятувальники. Постраждали 9 людей, серед яких 4 - співробітники ДСНС.

На початку вересня величезну лісову пожежу, яка пошкодила тисячі гектарів лісового масиву та знищила сотні будинків у селі Студенок Ізюмського району, гасили більше 10 днів.