У селі Глибоке на Харківщині, яке майже знищене внаслідок бойових дій, залишилася жити одна літня жінка. Частину населеного пункту контролюють російські окупанти, саме там й проживає бабуся, але вона відмовляється евакуюватися. Про це повідомили в оперативно-тактичному угруповуванні військ "Харків".

За словами військових, жінка мешкає у вцілілому підвалі одного з розбомблених будинків разом із кількома курками. Вона щодня потерпає від обстрілів, не маючи належних умов для життя. Припускають, що харчується вона залишками домашніх консервацій.

Українські військові намагаються допомогти жінці, періодично скидаючи з дронів пляшки з водою та їжу.

"Це ж ні помитися, ні приготувати поїсти. Я не уявляю її мук, і ці обстріли кожного дня", - зазначає один з захисників.

Військові сподіваються на звільнення села та можливість надати жінці необхідну допомогу. Причини, з яких бабуся відмовляється від евакуації навіть на російський бік, наразі невідомі.

Глибоке розташоване недалеко від україно-російського кордону, за 8 км трасою на північ від села Липці і приблизно за 40 км трасою на північ від центру Харкова. До війни в цьому селі проживало близько 1,2 тис. людей.

Село розташоване саме на Липецькому напрямку, де з 10 травня російські війська почали наступальну операцію. Росіянам вдалося просунутися до Липців, де вони були зупинені ЗСУ.