30-річний харків'янин після розриву стосунків намагався спалити дівчину живцем. Його засуджено до 11 років позбавлення волі, повідомили у прокуратурі.

19 лютого 2022 року чоловік прийшов до магазину на вулиці Бучми, де працювала продавчинею його 23-річна колишня дівчина. Незадовго до цього вона повідомила чоловіку про розрив стосунків і небажання більше спілкуватися.

Обурений чоловік попросив продати йому цигарки, а коли продавчиня підійшла ближче, облив її легкозаймистою рідиною. Потім підпалив папірці та почав кидати їх у бік дівчини, намагаючись підпалити її одяг. Проте вона встигла сховатися за стійкою з товаром.

Тоді зловмисник підпалив пакет на підлозі, через що загорівся прилавок. Дівчині вдалося вибігти через запасний вихід, про який нападник не знав, і врятувати своє життя.

Скориставшись пожежею і відсутністю людей у крамниці, харків'янин перехилився через прилавок і вкрав з каси виручку магазину, після чого втік.

На суді обвинувачений визнав провину лише частково і заявив, що не мав наміру вбивати потерпілу. Його судили за замах на умисне вбивство, пошкодження майна підпалом та крадіжку. Тепер харків'янин проведе 11 років у тюрмі.