Без світла у Харкові зможуть працювати 66% магазинів, 37% аптек та 48% АЗС. Як повідомили у мерії, сфера торгівлі, АЗС та аптеки міста готуються до тривалих відключень світла.

За інформацією мерії, для ринків та магазинів Харкова, а також автозаправних станцій та аптек закуповують генератори та інше обладнання, яке буде потрібно при тривалому відключенні електрики у місті.

"Станом на сьогодні до тривалої відсутності електроенергії готові близько 66% продовольчих магазинів та 37% аптек. У разі нетривалих відключень (2-4 години) більшість магазинів та аптек продовжуватимуть обслуговувати покупців навіть без генераторів протягом світлового дня. Також у світлий час доби працюватимуть усі 39 ринків міста", - зазначили у міськраді.

Щодо АЗС, то там іде процес встановлення генераторів. Наразі без світла працювати готові близько 48% автозаправних станцій.

За словами представників, наприклад мережі супермаркетів "Клас", їх власник знайшов можливість і закупив дизельні генератори на всю мережу філій. У супермаркетах готові також до відключень інтернету та можливих проблем з оплатою банківськими картками. Якщо оплата картками виявляється заблокованою надовго, магазини виводять додаткових працівників на каси, де приймають готівку. Для перепідключення супермаркету на живлення від генераторів потрібно до 15 хвилин.

А у "Харківобленерго", тим часом, опублікували графік віялових відключень у Харкові та області на наступний тиждень.