До 12 років увʼязнення заочно засуджено 39-річного  “начальника окупаційної поліції Харківщини“. Про це повідомили у прокуратурі.

Прокурори довели, що 27 липня 2022 року в окупованому Куп‘янську “начальник окупаційної поліції“ та двоє російських військових приїхали до будинку 36-річної місцевої мешканки. Погрожуючи жінці зброєю, вони вимагали віддати позашляховик Toyota Land Cruiser. Свідками цього стали батьки потерпілої.

Також у разі непокори фігурант обіцяв забрати жінку на допит.

Відібраний у жінки автомобіль псевдополіцейський використовував в особистих цілях: їздив до кафе та магазинів, а також до Бєлгорода в РФ. 

Вирок винесено Червонозаводським районним судом Харкова. Фігурант переховується від українського правосуддя на території РФ. Він перебуває у міжнародному розшуку. 

Крім того, за зайняття посади в окупаційній адміністрації фігуранту інкриміновано державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану, а також колабораційну діяльність. За цими фактами розслідування завершено, прокуратура скерувала обвинувальний акт до Червонозаводського районного суду Харкова. Судовий розгляд триває.