18 вересня в Харкові відбулася перша сесія Молодіжної ради 5-го скликання. Про це повідомили в міськраді.

Молодіжна рада - це орган, у якому молоді харків'яни можуть набути досвіду управлінської роботи, взяти участь у формуванні та реалізації міської політики. Структура молодіжної ради повторює структуру міськради.

До складу Молодіжної ради 5-го скликання увійшли 50 молодих харків'ян, наймолодшому з яких - 16 років. Молоді люди є представниками учнівського самоврядування, громадських організацій, міжнародного благодійного фонду та харківських вишів.

Участь у першій сесії Молодіжної ради взяв мер Харкова Ігор Терехов. 

У своєму виступі він зазначив, що досвід, який отримають молоді люди, дасть їм можливість у майбутньому стати депутатами, управлінцями, лідерами громадської думки. 

Голова Молодіжної ради Михайло Столяренко повідомив, що в першочергових планах ради - реалізація освітніх проектів та моніторинг актуальних молодіжних проблем.

Спочатку Молодіжна рада планує провести комплексне дослідження, за результатами якого визначать актуальні потреби харківської молоді. 

Після цього сформують стратегію розвитку Молодіжної ради на 2025 рік. 

Третім кроком стане організація круглого столу з усіма навчальними закладами Харкова, щоб сформувати робочу групу з розвитку студентства та освіти. Завданням такої робочої групи буде створення нових можливостей для харківських студентів.