На Харківському напрямку в районі населеного пункту Глибоке росіяни почали масово хворіти через низьку якість продуктів харчування та питної води. Про це розповіли в оперативно-тактичному угрупованні військ "Харків".

Так, на передових позиціях росіян у 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії відмічаються масові випадки шлунково-кишкових розладів та нагальна потреба у медикаментах. Через це у ворога спостерігається зниження рівня морально-психологічного стану.

► Неподалік Липців противник накопичує особовий склад,для відновлення втраченого положення, а також відновлює системи зв’язку та фортифікації, що були пошкоджені обстрілами ЗСУ. Крім того, ворог поповнив боєкомплект мінометних розрахунків полку.

► В районі Стариці росіяни дистанційно замінували підступи до позицій, а також проводять евакуацію втрат з кількох уражених позицій.

►  У Вовчанську росіяни заводили малі групи особового складу 128-ї окремої мотострілецької бригади 44-го армійського корпусу та добровольчі розвідувально-штурмову бригаду “А. Невский” на передові позиції, а також доставили медикаменти.

Протягом минулої доби відбулося 1 бойове зіткнення у Вовчанську. Російські окупанти також завдали 3 авіаудари з використанням 8 КАБів та 30 ударів дронами-камікадзе. Здійснили 402 обстріли позицій Сил оборони України.

Втрати ворога за минулу добу склали:

ЗСУ за добу на Харківському напрямку знищили 78 одиниць озброєння та військової техніки, зокрема:

  • 8 артилерійських систем,
  • 9 автомобілів,
  • 5 одиниць спеціальної техніки,
  • 56 БпЛА.
  • 53 укриття для особового складу.