Станом на 1 серпня на Харківщині на обліку обласної служби зайнятості перебувало 7,9 тисячі тимчасово безробітних внутрішньо переміщених осіб.  

Впродовж серпня були працевлаштовані 1 089 внутрішніх переселенців. Із них 850 – з наданням роботодавцю компенсації витрат на оплату праці ВПО.

«Загалом на Харківщині зареєстровані більш як 523 тис. внутрішньо переміщених осіб, у т.ч 140,3 тисячи із Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської областей. Тож питання допомоги ВПО та їх реінтеграції залишається одним із пріоритетних для нашої області. Окрім створення та вдосконалення комплексної Програми соціального захисту населення, працюємо із обласним центром зайнятості і профільними Міністерствами для створення сприятливих умов, аби ВПО та жителі Харківської області, які мають статус безробітних, знаходили нову роботу на місцях або опановували новий фах», - зазначила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

Також на Харківщині залишається актуальним серед внутрішньо переміщених осіб працевлаштування в межах проєкту «Армія відновлення». В реалізації програми Харківська область посідає лідерську позицію по країні – від початку поточного року  обласна служба зайнятості видала 11,3 тисяч направлень на виконання суспільно корисних робіт. В межах програми людей залучають до роботи з відбудови постраждалих внаслідок бойових дій територій, облаштування укриттів, плетіння сіток, розвантаження, фасування та доставка гуманітарної допомоги, надання допомоги сім'ям військових тощо. Оплата за виконання суспільно корисних робіт становить до 12 тисяч гривень за повний відпрацьований місяць. З початку року працівникам «Армії відновлення» виплачено 122,8 мільйонів гривень.