Евакуація з міста Дергачі не планується. Про це під час національного телемарафону розказав начальник Дергачівської міської військової адміністрації В'ячеслав Задоренко. Він пояснив це наявністю укриттів, де люди можуть перебувати в разі небезпеки, пише "Kharkiv Today".

За інформацією начальника МВА, наразі у місті проживає близько 16 000 людей.

Дергачівська громада Харківського району перебуває під постійними обстрілами РФ. Ворог використовує різноманітні засоби атаки, включаючи авіаційні бомби, FPV-дрони та реактивні системи залпового вогню. Особливо небезпечною є ситуація в прикордонних населених пунктах, де з початку року від ударів ворожими безпілотниками загинули 4 людини, а десятки отримали поранення.

За словами Задоренка, у прикордонних населених пунктах дітей не залишилося.

Загалом, у старостинських округах громади проживає майже 6000 людей. Влада продовжує моніторити ситуацію та надавати допомогу місцевим жителям, незважаючи на складні умови та постійну загрозу атак.

У Проходівському, Токарівському та Козачолопанському старостинських округах проживає до 1000 людей, переважно пенсіонерів. Незважаючи на небезпеку, більшість мешканців відмовляються від евакуації. За останній місяць вдалося евакуювати лише понад 20 людей.

Голова громади розповів про складності доставки гуманітарної допомоги через постійний контроль неба ворожими дронами, але запевнив, що влада робить все можливе для підтримки місцевого населення.

Крім того, ворожі атаки серйозно ускладнюють відновлення критичної інфраструктури. Прикордонні селища залишаються без газо- та електропостачання, а ремонтні бригади часто стають мішенню для ворожих атак.