Учора, 12 вересня, РФ завдала серію авійційних ударів по Харкову та передмістю ФАБами-250 з УМПК. Постраждали 7 людей, серед них 10-річна дівчинка. Про це повідомили у прокуратурі.

За даними очільника ХОВА Олега Синєгубова, у Київському районі Харкова внаслідок обстрілу пошкоджені нежитлова будівля та 2 приватні будинки: у них зачіпило фасади, вибито вікна. 

Постраждали 5 людей:

  • три жінки віком 39, 70, 83 роки;
  • 33-річний чоловік;
  • 10-річна дівчинка (гостра реакція на стрес).

За даними директора міського департаменту надзвичайних ситуацій Богдана Гладких, ударом пошкоджено понад 15 житлових будинків на площі 500-600 квадратних метрів від епіцентру вибуху, пише "Суспільне".

З одного будинку рятувальники деблокували 10-річну дитину з матір'ю та 70-річну бабусю. Як розповіла жінка, коли стався сильний вибух, вони пили чай на кухні. Після потужної вибухової хвилі сховалися в коридорі. Катерина зазначила, що коли вони спробувала вийти з будинку, виявилося, що двері заблоковані. За її словами, у літньої жінки через стрес різко підвищився тиск, а донька була сильно налякана.

"Ми залишилися без газу, світла, вікон. Дах посікло, але живі", - каже постраждала.

Під удари також потрапили Дергачі та Малоданиліська громада.

►У Дергачах внаслідок атаки пошкоджено приватні будинки. За медичною допомогою звернулись дві жінки та чоловік. У постраждалих діагностували гостру реакцію на стрес.

►Також окупанти завдали удару по території "Екопарку" у с. Лісне Малоданилівської громади. На місці влучання постраждалих немає. Пошкоджено дерева та огорожу.