Сьогодні, 13 вересня, з 10:00 перекритий міст через залізничну колію біля міста Первомайський , на 50-му кілометрі автомобільної дороги P-51 Мерефа - Лозова - Павлоград. Рух буде закрито для всіх видів транспортних засобів та пішоходів. Про це повідомили в поліції.

Причина - ремонт. Раніше повідомлялося про серйозні пошкодження на мосту біля Первомайського, збудованому ще у 70-х роках минулого століття. Серед проблем - руйнування підходів до шляхопроводу, пошкодження дорожнього покриття та значна корозія арматури.

Об’їхати закритий шляхопровід можна дорогою загального користування місцевого значения C-212218 Первомайський - Високе — Калинівка.

Про відкриття pyxy буде повідомлено додатково.

Автошлях Р-51 пролягає через Харківський, Чугуївський та Лозівський райони Харківської області, а також частково заходить на територію Павлоградського району Дніпропетровської області. Його загальна довжина - 195,8 км. Цей шлях отримав назву "дорога життя" під час повномасштабного вторгнення РФ: траса Р-51 відіграє важливу роль у постачанні гуманітарних вантажів, евакуації цивільного населення та транспортуванні поранених військовослужбовців. Незважаючи на близькість до зони бойових дій, у травні 2022 року було проведено термінові ремонтні роботи для підтримки її функціональності.