Мер Харкова Ігор Терехов утримується від порад містянам виїжджати на зиму з мегаполісу. Він вважає, що кожен самостійно здатний прийняти для себе відповідне рішення.

Таке питання у мешканців міста виникає тому, що російські війська намагаються обстрілами зруйнувати систему життєзабезпечення міста, завдають удари по енергооб’єктам, комунальній інфраструктурі. Раніше мер заявляв, що у Харкові немає власної генерації електрики: електрична енергія поступає у регіон з інших областей.

При цьому Терехов запевняє, що мерія зробить все можливе, щоб взимку харків’яни отримували комунальні послуги.

“Ми, як міська влада, будемо робити все можливе і неможливе, щоб Харків був з теплом, водою, електропостачанням”, - заявив мер в ефірі телемарафону. 

Він зазначив, що в місті встановлюють блочно-модульні котельні, які обслуговуватимуть мікрорайони, а також когенераційні установки та газові турбіни. Всього планують змонтувати 141 одиницю обладнання.

Також мер повідомив, що у Харкові перебуває 1,2 мільйона жителів й переселенців (до війни було більше 1,4 млн).

“Є хвилі відтоку і повернення. Коли часто лунають вибухи, потужні обстріли, то деяка частина людей переїжджає в інші міста, потім повертається. Але це невелика кількість людей”, - зазначив мер.