Два депутати з Харківської області допомагали РФ вивозити український урожай та відновлювати міст в Ізюмі для переправи російської військової техніки. Про це повідомили у прокуратурі

Ізюм перебував під російською окупацією з квітня до вересня 2022 року.

За даними слідства, з липня 2022 року депутати Ізюмської районної ради змушували підприємців передавати їм насіння соняшника. Вони вивезли 700 тонн насіння соняшника та продали його в РФ у містах Валуйки та Шебекіно. Гроші депутати розподіляли між собою та російськими військовослужбовцями. 

У серпні 2022 року чоловіки разом з росіянами приїхали до місцевого мешканця та відібрали в нього автомобілі Volvo та DAF для перевезення сільськогосподарських культур.

Також встановлено, що чоловіки допомагали росіянам відбудовувати міст з боку селища Борова для проїзду російської військової техніки. Вони надали транспортні засоби, організовували доставку колод, труб та плит до місця будівництва моста.

Прокуратура завершила розслідування й передала справу до Дзержинського районного суду Харкова. Наразі обвинувачені переховуються від українських правоохоронців, їх оголошено у розшук.

Обвинувачених судитимуть заочно. Їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі.

Відновлення мосту в Ізюмі під час окупації