У Харкові ремонтують будинки, що потрапили під найсильніші обстріли. Про це повідомили в міськраді.

Зокрема, тривають роботи в будинку на вул. Наталії Ужвій на Північній Салтівці.

Північна Салтівка - найбільш постраждалий від війни житловий масив у Харкові. Цю частину міста російські війська активно обстрілювали з артилерії у 2022 році. 

У будинку на вул. Наталії Ужвій внаслідок численних влучень пошкоджено дах і несучі конструкції, вибито всі вікна. Під час пожежі було знищено внутрішні тепло-, водо- та електрокомунікації, ліфти, технічне приміщення.

Наразі будівельники розбирають пошкоджені конструкції. Ці роботи мають намір завершити до кінця червня. Потім робітники відновлять дах, стіни, внутрішні та зовнішні перекриття, встановлять нові вікна у квартирах і під'їздах, обладнають нові ліфти з усім обладнанням та утеплять фасад.

За даними мера Ігоря Терехова, загалом від початку повномасштабного вторгнення в Харкові обстрілами пошкоджено приблизно 9,6 тис. будівель, 160 тис. осіб залишилися без житла. Збитки, завдані місту, місцева влада оцінює в 10 млрд доларів. 

Російські війська продовжують бити по Харкову ракетами й авіабомбами. Але Терехов заявив, що місто відновлюватиметься, не чекаючи закриття неба.

Відновлення пошкоджених будівель почалося з першого року повномасштабного вторгнення: