Російських солдатів, які втекли з Харківської області, відловлюють на Донбасі. Як повідомили у Генеральному штабі ЗСУ, російське командування намагається поповнити склад підрозділів за рахунок військових, які розбіглися під ударами ЗСУ під час контрнаступу на Харківщині.

Харківська наступальна операція стартувала 6 вересня та призвела до повного розгрому частин РФ, які перебували на території Харківської області. Було звільнено понад 500 населених пунктів, у тому числі міста Ізюм, Балаклія, Вовчанськ та Куп'янськ. Військові РФ покинули близько 200 одиниць військової техніки.

"Для поповнення поточних втрат і посилення угруповання окупантів на Херсонському напрямку на тимчасово окупованій території Донецької області проводиться пошук і затримка військовослужбовців, які відступили з Харківського напрямку", - повідомили в Генштабі ЗСУ.

Там відзначають низький рівень забезпечення військ РФ: військові на лінії фронту – без теплих речей, екіпірування, засобів захисту та необхідного озброєння.

Вчорашні події на фронті показали, що з латанням дірок на херсонській ділянці командування РФ дещо запізнилося. Наступ ЗСУ на Херсон призвів до масової хаотичної втечі супротивника з правого берега Дніпра. Про звільнення обласного центру офіційно ще не оголошено, але за фактом це вже вирішене питання. Російську окупацію Херсона завершено. У перспективі – організація настання ЗСУ на лівому березі Дніпра з подальшим звільненням причорноморських районів України, раніше окупованих військами РФ.

На Слобожанському напрямі продовжуються позиційні зіткнення. 10 листопада війська РФ вели обстріли з мінометів, реактивної та ствольної артилерії в районах населених пунктів Стрілеччя, Тернова, Стариця, Огірьово, Вовчанськ та Колодязне. На Куп'янському та Лиманському напрямах з артилерії різних типів обстрілювалися райони населених пунктів Кислівка, Табаївка, Берестове, Лісова Стінка, Стельмахівка, М'ясожарівка, Макіївка, Невське, Ямполівка та Лиман.