На Харківщині проводять масові перевірки на дорогах. За даними поліції, за останню добу у різних районах регіону на блокпостах перевірили 1030 машин.

Шукають переважно зброю та наркотики. Водночас за підозрою у причетності до диверсійно-розвідувальної роботи та пропаганди затримано 45 осіб.

Також поліцейські забезпечували доставку гуманітарної допомоги до населених пунктів, звільнених від російських окупантів. Жителям міста Ізюм та селища Волохів Яр Ізюмського району передали електрогенератори, дров'яні печі та 200 продуктових наборів.

Продовжується виявлення військових злочинів, скоєних військами РФ, і навіть фактів співробітництва з окупантами. Усього з початку деокупації зареєстровано 1280 таких злочинів. Найбільше – за ст. 438 КК України, порушення законів та звичаїв війни – 1 144 та за ст. 111-1 КК України, колабраціонізм – 115.

Військові злочини, скоєні військами РФ, носять масовий характер. У всіх звільнених районах поліцейські виявляють факти масових убивств та тортур мирних жителів. Понад чотириста тіл загиблих мирних громадян дістали із поховань в Ізюмі. Харківська правозахисна група зібрала свідчення людей, які перенесли застінки окупантів у Куп'янську. Місця тортур мирних громадян були виявлені у Вовчанську, Балаклії, Козачій Лопані та багатьох інших містах та селищах регіону.

Про військові злочини або колаборанти можна повідомляти за телефонами: 102, 050-302-20-44 або через чат-бот @Kharkiv102_bot.