Харківську область чекає велика робота з розмінування. Про це повідомив міністр МВС Денис Монастирський.

За його словами, робота на деокупованих територіях має широкий спектр питань: від фіксації військових злочинів ворога до відновлення енергопостачання та підготовки до опалювального сезону. Також не менш важливе та складне питання роботи підрозділів системи МВС на деокупованих територіях – розмінування.

"Те, що я бачив, перебуваючи минулого тижня на Харківській області, - мінування більше, ніж у Київській та Сумській областях. І це зрозуміло, адже час окупації – довший. Тому зараз ми мобілізуємо піротехнічні підрозділи ДСНС з усієї України, а також вибухотехніків поліції, щоб вони допомогли максимально розмінувати об'єкти критичної інфраструктури, житлові будинки та дороги, щоб могли розпочати роботу фахівці, які повертають світло, енергопостачання та готують до опалювального сезону, власне повертають життя”, - зазначив Монастирський.

Нагадаємо, у селі Макарово Золочівської громади троє людей загинули, підірвавшись на міні, ще одну жінку поранено.

Глава громади Віктор Коваленко розповів, що люди загинули, підірвавшись на боєприпасі, 12 вересня під час спроби виїхати з Макарового. Вони наїхали на залишену росіянами міну.

Глава громади закликав місцевих жителів утриматися від поїздок територіями, що були в окупації, та дочекатися перевірки місцевості саперами.