Харківській службі автошляхів значно розширили повноваження. Наразі вона називається Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Харківській області, до сфери кометенції якої входять:

  • транспортна інфраструктура;
  • будівництво та реконструкція житлових об'єктів, об'єктів соціальної сфери, об'єктів громадського призначення, ЖКГ, енергетичної інфраструктури, захисних споруд.

Служба збирає інформацію про руйнування в наслідок війни та про те, що необхідно для відновлення.

Раніше відомство називалося Державним агентством автомобільних доріг України (відомо як "Укравтодор"). "Укравтодор" займався лише дорогами: він відповідав за стан автомобільних доріг загального користування державного значення (міжнародні, національні, регіональні, територіальні).

13 січня Кабмін приєднав до "Укратодору" Державне агентство інфраструктурних проектів. В результаті об'єднання було створено нову службу Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабмін уже визначив джерела надходження 110 мільярдів гривень на відновлення у 2023 році.

Агентство відновлення та розвитку інфраструктури очолив 41-річний Мустафа Найєм. До 2014 року він займався політичною журналістикою. З 2014 по 2019 рік був народним депутатом від Блоку Петра Порошенка. З 2015-го займався створенням патрульної поліції на Закарпатті. 2015-2016-го організовував із Михайлом Саакашвілі антикорупційні форуми. З 2019 року працював в Укроборонпромі заступником генерального директора. Із серпня 2021 року був заступником міністра інфраструктури України.