У телеграм-каналах РФ шириться фейк-звернення, нібито написане міським головою Харкова Ігорем Тереховим до Президента України Володимира Зеленського. У підробленому документі йдеться про звинувачення на адресу керівництва Харківської обласної ради щодо незаконної оренди приміщень комунальних підприємств.

Харківська міська рада відреагувала на ситуацію та категорично спростувала автентичність цього звернення. Фахівці міськради виявили численні ознаки фальсифікації, включаючи неправильне оформлення підпису мера, зазначення колишнього співробітника як виконавця документа, а також низку технічних помилок у оформленні та змісті листа:

Так, наприклад, звернення підписане "І.О. Терехов" замість усталеного "Ігор Терехов", а виконавцем вказаний заступник директора Юридичного департаменту В’ячеслав Басараб, який не працює у міськраді вже більше двох з половиною років. Автори сфальсифікованого звернення також невміло оформили вихідні дані листа і зробили цілу купу неточностей, невірно вказавши QR-код, номер телефону і т. д .і т. п. Крім того, увесь текст звернення написаний з величезною кількістю граматичних помилок, - зазаначається у повідомленні міськради.

Міська влада Харкова розцінює цей інцидент як спробу дестабілізації ситуації в регіоні та закликає громадян критично ставитися до інформації з неперевірених джерел.