55-річна харків'янка, юристка в минулому, замовила колишнього чоловіка кілеру, щоб отримати у спадок його нерухомість. Про це повідомили у прокуратурі.

В серпні 2024 року зловмисниця через знайомих знайшла "кілера". Вона зав'язала з ним знайомство і розповіла, що нещодавно розлучилася з чоловіком, який претендує на її нерухомість у Харкові. За її словами, чоловік не вкладав кошти в майно. Жінка передала виконавцю всю необхідну інформацію про місце проживання колишнього.

За даними начальника Слідчого управління обласної поліції Сергія Болвінова, найманець спочатку повинен був лише налякати її колишнього. Однак згодом жінка вирішила, що лякати замало - треба зарізати, вдарити ножем в печінку. Для підтвердження виконання замовлення було домовлено про особливий сигнал - повідомлення "Давай познакомимся" у месенджері Viber. За вбивство колишнього чоловіка підозрювана пообіцяла переоформити одну зі своїх квартир на виконавця злочину. 

Інформація про те, що харків’янка хоче вбити свого колишнього надійшла до правоохоронців від самого "кілера", який нещодавно вийшов із в'язниці.

Надалі всі зустрічі та розмови проходили вже під контролем правоохоронців. Замовниця продумала все до дрібниць. Жертву мали вбити, обговорювалися різні способи, після того “кілера” вона хотіла сховати в заміському будинку. Собі вигадала поїздку за місто як алібі.

Щоби врятувати життя жертви та піймати замовницю, правоохоронці зімітували вбивство потерпілого. Чоловікові фактично довелося зображати мертвого – на фото він в пакеті. Фахівці відзняли його з нібито вогнепальним пораненням в голову. Над обличчям працювали гримери. А деталі операції були максимально засекречені.

9 вересня запросили жінку, щоб повідомити їй про "смерть" її колишнього чоловіка. Вона майстерно розіграла сцену з плачем та недовірою, коли їй сказали, що чоловіка нібито застрелили. А вона не лише демонструвала розпач та горе, вона навіть пропонувала свою допомогу в розслідуванні. З'ясувалося, що в минулому ця жінка працювала на посаді слідчої в російський прокуратурі. Відразу після "сцени плачу" жінку затримали.

Прокуратура Харкова висунула їй підозру в організації готування умисного вбивства, вчиненого з корисливих мотивів та на замовлення (ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 14, п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 КК України). Жінці загрожує тривалий термін позбавлення волі, ймовірно, не менше 5-7 років, але точний термін може визначити тільки суд після розгляду всіх деталей справи.